Torsdagsmøder i Næstelsø Kirkes Menighedssal

Fælles for hele pastoratet
torsdagsmøde i Mogenstrup Menighedshus den 19. april kl. 14.00:

”Hej Søster”!
Et musikalsk foredrag om Trilleved tidligere sognepræst Lis Bisgaard. Vores lokale Trille var i sin tid en inspirationskilde for mange. Hun var barn af sin tid – en brydningstid - og inspirerede og forargede med sine synspunkter og udtalelser. Lis Bisgaard vil fortælle om Trilles liv og om den betydning hun havde for Lis Bisgaard personligt og for samtidens kvinder. Hvad var det der ramte i teksterne og hvorfor blev Trille et ikon for den tid?
Et foredrag i ord og toner, med fællessang og soli af: Lene Fibiger: Jazzsangerinde Ole Finnesen: Organist Lis Bisgaard kalder sig selv for mønsterbryder. Hun kommer fra en arbejderfamilie, er udlært på kontor, efterfølgende uddannet cand. theol. og sognepræst fra 1972. Højskoleleder og en overbygning fra Aarhus Universitet i 2016: ”Køn, kultur og kommunikation”. Medlem af Aarhus Byråd 1986-95. Hun har siddet i Dansk Kvindesamfunds bestyrelse i 8 år og er medforfatter til ”Se min kjole” – en bog om de kvindelige præsters historie.
Kaffen koster 20 kr. og kirkebil kan benyttes.

PASTORATSUDFLUGT

Torsdag den 3. maj

Der er opsamling med bus følgende steder:
Hammer Kirke: 11.00
Mogenstrup Brugs: 11.10
Næstelsø Kirke: 11.20
Vi kører mod København, hvor vi lægger ud med at se Christiansborg Slotskirke. Kirkens historie går tilbage til 1700-tallet, men slotskirken har levet en omtumlet tilværelse og blev så sent som i 1992 hærget af en brand, hvor hele tagkonstruktionen gik op i flammer. Den genopførte kirke blev indviet den 14. januar 1997 i forbindelse med Dronning Margrethes 25-års regeringsjubilæum. Genopførelsen er tildelt flere arkitekturpriser for fornem restaurering. Kirken har igennem tiderne fungeret som sognekirke for Kongehuset og oprindeligt også for en eksklusiv menighed af hoffets ansatte, kunstnere fra Det Kongelige Teater og funktionærer fra en række kulturinstitutioner i det indre København. Folketingets åbning markeres hvert år med en gudstjeneste i kirken. Efter en rundvisning i Christiansborg Slotskirke kører vi til Vigerslev Kirke, hvor præstemanden Jesper Lund Hougaard er præst. Her har vi fået lov til at drikke kaffen, inden vi tager til Nordisk Film og ser Olsen Banden-udstillingen, som er en særudstilling i anledning af Olsen Bandens 50 års jubilæum. Egon Olsens bowlerhat, Yvonnes farvestrålende outfit, stuen hvor planerne blev lagt og Hallandsens pompøse kontor, er bare noget af det udstillingen rummer. Der er over 100 forskellige klenodier og kostumer fra hele 14 film. Kl. ca. 17.00 går turen hjem igen. Det er måske en god ide at medbringe en madpakke, som evt. kan spises i bussen på vej til København.
Kaffe og kage giver vi. Det er ganske gratis at deltage i turen og der er tilmelding til sognepræst Mette Lund Larsen Hougaard på tlf. 55 54 00 25 eller mail mll@km.dk.
Eller til medlem af Næstelsø Menighedsråd Birgit Jensen på tlf. 55 54 02 17.
Tilmeldingsfristen er torsdag den 26. april.

Kalender:

BegivenhedDato

Morgengudstjeneste i Hammer Kirke

ved Mette Lund Larsen HougaardTrinitatis søndagTekst: Matt 28,16-20Bagefter …

27. maj 09:00
27. maj 09:00 -

Højmesse i Næstelsø Kirke

ved Mette Lund Larsen HougaardTrinitatis søndagTekst: Matt 28,16-20

27. maj 10:30
27. maj 10:30 -

Aftenmeditation i Vester Egesborg Kirke

ved Helene Hansen